332. NEGRONI BARACKHABBAL, BLOODY MARY FAHÉJJAL: UP&DOWN

Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.

upndown65eb

Klasszikus Negroni egy kis csavarral: Bombay Sapphire gin, Campari, Punt e Mes, kiegészítve The Bitter Truth Aromatic Bitters-szel és barackhabbal. A Negroni alapvetően egy kesernyés, herbáriás, fűszeres ízvilágú koktél, amit szélesebb kör számára fogyaszthatóbbá tesz a tetejére húzott, édes, gyümölcsös barackhab (picit talán túlságosan édesre sikerült, de ezzel pl. az átlag hazai közízlésnek nem lesz baja).

negronie93b

Popping Candy: az Up&Down legnépszerűbb koktélja egy szépen megfogott ázsiai vonallal, amit a Midori és Kwai Feh licsilikőr biztosít, valamint Bombay Sapphire ginnel, vaníliasziruppal és lime-mal, no meg robbanós cukorkás krusztával. Csajoknak jó buli.

poppingcandyccd0

Smoking Barrel 10 éves Taliskerrel, Unicum Szilvával, vaníliasziruppal, The Bitter Truth Aromatic Bitters-szel és lime-mal. Ez az erőteljes Old Fashioned twist nagyon szépen áll a füstös whisky karakterének, egyedüli hibaként a picit sok citrust lehet megemlíteni.

smokingbarrel3c11

Egyértelműen a kóstolósor csúcspontja, már csak ezért a Bloody Mary twistért is érdemes benézni az Up&Downba. Baconnel, szegfűszeggel és fahéjjal házilag infuzált Smirnoff Red, só, lime és paradicsomlé. Elképesztő komplexitást alkotnak a sós, az édes, a savanykás és az umamis ízek.

bloodymarycf46

Fotók: Koktél Blog

Forrás: http://koktelblog.reblog.hu/332-negroni-barackhabbal-bloody-mary-fahejjal-updown

Kapcsolat


Rendezvényhelyszinek.hu

 

Írjon nekünk

Térkép

Reservation

You can make a reservation by filling out the form below, Please note that reservations are only confirmed once we check availability.

Pick your Date & Time

Reservation Details