Extravagancia a Fővám téren – Up & Down

Tavaly már az Amber’s cukrászda születésével elindult valami a Fővám téren, ami most folytatódni látszik. Mostantól nem csak a Nagyvásárcsarnok pecsenyézőit, vagy a sztenderd franchise hamburgereket fogyaszthatjuk a Szabadság híd lábánál. Az Up & Down street foodban és fine diningban egyaránt szeretne nagyot álmodni, sőt, egy földalatti kocsma is tartozik az egységhez. Mindent érdeklődve figyeltünk, és egy bőségeset ebédeltünk a napfényes januári délutánon.

A Fővám tér 1. egy sarki üzlethelyiséget jelöl, melynek egyik része a Csarnokra néz, míg a Duna felőli oldala a Szabadság hídra. A panoráma tehát tökéletes, az Up & Down simán beférne egykori összeállításunkba, amiben a legszebb kilátással bíró éttermeket listáztuk. Mikor hozzájuk igyekeztünk, két olasz turista nekünk szegezte a kérdést, hogy pár száz méteren belül hol találnak mérsékelt árú, de akár magyaros fogásokat is kínáló éttermet… nos percekig álltunk tanácstalanul, mert hiába ez a dolgunk, hogy betéve ismerjük a város összes szuper helyét, a Fővám tér furcsa terület. Választhatjuk a pecsenyézőket, már cukrászdát is, ha arra vágyunk, de a Váci utca felé nem érdemes elindulnunk. Marad a rakpart kínálata: japán, olasz, görög. Vagy mostantól az Up & Down.

A koncepció a következő: kétemeletes komplexumról beszélünk, melynek alagsora egy kicsit steampunkos és amerikai kocsmákat idéz, míg az utcaszint elegáns terítékű asztalokkal várja azokat, akik magyar-ázsiai fúziós fogásokra rendezkedtek be. Vagy egyszerűbb street foodokra, hiszen az étterem egy része helyben fogyasztható, vagy elvitelre készülő burgerekkel, ázsiai levesekkel, tésztaételekkel készül. A lenti sörözősebb rész ellentettje az elegáns bár, széles koktélválasztékkal. Vagyis gyakorlatilag egy gasztro- és szórakozóközpontot kapunk, egy fedél alatt. Az “Up” enteriőrje extravagáns és túlzó, mi azt mondanák, hogy kicsit oroszos beütésű az óriási blondel keretekkel, a lila (?) hangulatvilágítással, a kubai nagypolgári lakásokat idéző rusztikus fallal, a hercegnős Disney-filmekből ismert csillárokkal és az ezeket ellensúlyozó vintage izzókkal. Ha például randira érkeznénk, egy félórás eszmefuttatást lehetne indítani az Up & Down apró belsőépítészeti részleteiről, mert van látnivaló, bőven. Aki a skandináv letisztultságot keresi tehát, annak sem küllemében, sem repertoárjában nem való, de a kísérletező, extravaganciára vevő vendégek biztosan imádni fogják, hogy egy neonos festékkel fröccsentett pucér próbababa alatt költhetik el fine dining vacsorájukat az élére vasalt damasztabroszok jelenléte helyett.

Kapcsolat


Rendezvényhelyszinek.hu

 

Írjon nekünk

Térkép

Reservation

You can make a reservation by filling out the form below, Please note that reservations are only confirmed once we check availability.

Pick your Date & Time

Reservation Details