UP&DOWN – GastroDiaries

Az Up&Down azon éttermek közé tartozik, melyekbe már a nyitás előtt volt szerencsém betekinteni, s azóta is nyomon követem kibontakozását és felsorakozását a legjobb fine dining éttermek közé.
Nem túlzás azt állítanom, hogy a legvagányabb fine dining étterem a városban. A lokációnak, a menünek és a belső kivitelezésnek köszönhetően, nyári esték kötelező helyszíne lesz!

Az éttermet Pócza Tamás vezeti, aki a BGF vendéglátóipari karán szerzett diplomát, majd egy évet Coloradoban, egy szállodában töltött, hogy minél nagyobb tapasztalatra tegyen szert. Az amerikai év után öt évig London legjobb szállodáiban dolgozott, közben pedig körbeutazta a világot, gasztronómiai tudásának fejlesztése céljából. Hazatérésének oka az Up&Down nyitása, mely professzionalizmusán meglátszik a világot látott menedzser szemlélete.
Az étterem kulcsembere, azaz séfe, szintén az első perctől jelen van az étterem életében. Komonyi Jánost a LaciKonyhából és a Code Zeroból ismerhetjük. Az új tavaszi étlapon megmutatja izgalmas kreativitását.

IMG_2974

Az étterem a Fővám téren található, ámulatba ejtő kilátással a Dunára, Szabadság hídra és Gellért hegyre.

Design szempontjából, laza, vagány, mégis elegáns. Kristálycsillár, lila fények, Helmut Newton fotók, ellentétek tökéletes összhangja jellemzi az Up&Down enteriőrt.

IMG_2980

Az étteremben reggeli, déli és vacsora menü is van, attól függően, hogy milyen napszakban látogatjuk meg. Jártam már itt ebédre és vacsorára is, de megnézve a reggeli étlapot, hamarosan benevezek egy szarvasgombás omlettre is.

A tavasz beköszöntével, az új, friss alapanyagok gazdagabb választékával az éttermek is módosítják szezonális étlapjukat, így én is leteszteltem az Up&Down nemrég debütált tavaszi étlapját.

Ahogy közelednek a melegebb napok én inkább könnyedebb ételekre vágyom, ezért előételnek a Salátaszív, málna, vinaigrette és királyrák (2750 Ft) tökéletes választásnak bizonyult. Látványra és ízre is az volt.
Ilyen gazdag ízvilággal ritkán találkozom! Egy falatban a málna, a vinaigrette és a saláta enyhe savassága, a királyrák édes aromájával eszményi összhangot alkotnak!

IMG_2978

A főétel lehetőségek komoly feltörést okoztak, a három kedvencem, kacsamell, bárány és angus rib eye is szerepelnek az étlapon, ezúttal azonban a Csirkemell supreme, eper, avokádó és reteksaláta (3450 Ft) kompozíciót rendeltem. Alapvetően nem kedvelem a csirkemellet, de a reteksaláta válogatás, valamint a sous vide technológia alkalmazása meggyőzött, melynek köszönhetően a hús puha maradt, nem száradt ki, a bőre pedig ropogósra volt pirítva. A mellé tálalt csirke jus, avagy pecsenyelé nagyon gazdag ízvilággal rendelkezett, melyet erősített az avokádókrém és az eper. Amikor ilyen ízekben és alapanyagokban bővelkedő ételeket tálalnak nekünk, mindenképpen kóstoljuk meg az összes, a tányérunkon lévő fogást egyszerre, még akkor is, ha az szokatlannak tűnik, mert együtt kapjuk meg azt a balanszot, melyet a séf megálmodott.

IMG_2982

Az elő-, és főfogás választásomnál szerepet játszott az is, hogy mindenképpen szerettem volna desszertet enni, így nem kértem nehéz ételeket, ennek ellenére, a desszertet csak partneremmel megosztozva vállaltam be. Az adagok nagyok és laktatóak, nem kell félni a fine diningtól!
Előnyári édességet kértem, Yuzus semifredo szezonális gyümölcsökkel (1550 Ft). A semifredo olaszországi eredetű fagylalt alapú desszert, melyet eperrel, málnával, barackkal, limeal és édes morzsával tálaltak.
Csodaszép látvány volt! A lime savassága, a gyümölcsök édessége, a fagylalt krémessége és a ropogós, vajas morzsa gyönyörűen harmonizáltak egymással.
IMG_2983IMG_2984
Az Up&Down, amelett, hogy zseniális konyhával rendelkezik, az ital-, bor-, és koktélkínálata is ígéretes, én ezúttal a kifogástalan ételsort egy számomra új gin, maraschino és ibolyalikőrt tartalmazó koktéllal vezettem le, melynek utóbbi összetevőjét hab formájában varázsolják az ital tetejére, mely lilára beszínezi a nedűt.
IMG_2975
Az Up&Down brillírozva vár mindenkit, aki felejthetetlen, professzionális kulináris élményre vágyik, megfizethető áron. Én feliratkoztam a törzsvendégek közé!
forrás: http://www.gastrodiaries.com/2016/04/up.html?m=1

Kapcsolat


Rendezvényhelyszinek.hu

 

Írjon nekünk

Térkép

Reservation

You can make a reservation by filling out the form below, Please note that reservations are only confirmed once we check availability.

Pick your Date & Time

Reservation Details